Vaše názory

Přidat komentář
Jirka Dobrý den, po zkušenostech s pekárnou Eta Duplika Vital jsem trochu nedůvěřivý k programovatelným pekárnám. Pekárna Sana mě zaujala více možnostmi programování než jedním. Eta Duplika Vital neumožňovala třeba dvoujstupňové vedení kváseku a nebo pečení při vyšší teplotě než 170°C. Vaše pekárna sice toto umožňuje, ale narazil jsem na jiný problém a to je kynutí. Pekárna má sice dvě fáze kynutí a to po 5 hodinách. A tak nechat těsto kynout 1 hodinu, pak zamíchat a pak nechat kynout 8 hodin je nad možnosti pekárny. Také hnětení po hodině bych chtěl nechat déle a než jen pár minut. Prostě chybí mi stále větší možnost programování. A tak bych se zeptal, zda by bylo možno pekárnu přeprogramovat. Každá pekárna má pouze dvě fáze programu, lišících s časem a teplotou. Pěstování kvásku, předehřev, kynutí a pečení je provoz bez hnětení a liší se jen velikostí teploty. Druhá fáze je hnětení. Takže jest-li by šlo mít program který by obsahoval několik fází bez hnětení a několik s hnětením a tyto fáze by šlo libovolně ředit za sebou. Tím bych dosáhl v podstatě neomezených možností programování pekárny. Další vývoj by byl pak v podstatě jen v receptech.
Ještě bych připojil vlastní zkušenost se zakládáním kvásku. Na poli utrhnout pár klasů, vložit do trochu vody a nechat den stát. Vodu slít do žitné mouky a kvásek se mi vždy chytnul. Jen je třeba před pečením jej alespoň 4 dny dokrmovat. Doporučuji začít péci menší chleba, protože kvásek je tak živý, že mi těsto přeteklo do pekárny.
26.8.2014 16:53
Odpovědět
Filip Dobrý den, obdrželi jsme darem Vaši pekárnu a věříme, že je to kvalitní výrobek, který se právem těší na trhu rostoucí oblibě. Bohužel, po dvou třech pečeních, kdy se nám postupně dařilo vychytávat mouchy ve složení těsta, při dalším pečení žitný chléb vůbec nevykynul a upekla se blátivá hmota. Peklo se přes noc, takže jsem neměl možnost průběh kontrolovat, ale při dalším pečení jsem zjistil, že pekárna se při kynutí vůbec nezahřívá... 16.8.2014 00:32
Ota Reiss (Podpora) Děkuji a do začátku přidávám 3 rady. Nikdy neodcházejte od prvních chlebů, protože je nemůžete pozorovat a případně nastavení korigovat. Dále nezačínejte péci ze žitné mouky. Je na kynutí "těžká, vodnatá a mazlavá" a pro začátek doporučujeme jen pekařskou (chlebovou) pšenici. Až se bude dařit, pak postupně do pšen. mouky přidávejte žitnou a to 10-40%. Historie je plná mýtů a uvedené vlastnosti žita nepředčí přednosti pšenice. A nakonec pamatujte, že v létě, je-li v místnosti přibližná teplota, jako je kynutí kvásku, nemusí pekárna vůbec zapnout. 17.8.2014 15:59
Odpovědět
Miluš Dobrý den pane Reiss, ještě jednou Vám děkuji za trpělivost při vysvětlení programování pečení a za záchranu mého chleba. Chleba mám mírně propadlý, ale nevypadá zase tak špatně - zatím chladne. Ráda bych se Vás ještě optala na kynutí: chtěla bych dodržet čas kynutí z návodu - co jsem udělala špatně, že se musel tento čas o 1 hodinu snížit? Mám ubrat kvásek nebo raději přidat trochu mouky a nebo snížit teplotu při kynutí...? Až si tuto novou pekárnu více "osahám", tak to nebude mít chybu !! Je bezvadná...
Mlýnek jsem zatím nevyzkoušela, ale nesmírně se na něj a na čerstvou mouku těším.
Krásný zbytek dne a ještě jednou děkuji. Miluš z Lipůvky
25.7.2014 13:21
Ota Reiss (Podpora) Děkujeme za ty superlativy a s teplotními nepřesnostmi teď přes horké léto vydržte. Zatím tedy nabízím několik možností. Buď uberte čas, nebo kvásek nebo obojí. Teplotu totiž neuberete – ledaže byste celou pekárnu přemístila např. do sklepa. 25.7.2014 13:22
Odpovědět
Jitka Dobrý den..., musím vám dát za pravdu, že pekárna je opravdu multifunkční zařízení. V pondělí jsme se vrátili z Chorvatska, kde jsme byli 10 dnů. Vezli jsme si s sebou pekárnu i kvásek. Původně jsem si myslela, že si půjčíme od mojí mamky jinou pekárnu a holt budeme dělat chleba s kvasnicemi, ale pak jsme se shodli, že ten už by nám vůbec nechutnal (je to i názor mé 14leté dcery, takže to tak asi je) a vyrazili na cestu i s kváskem. S chlebem tedy problém nebyl, ale nějak jsem podcenila vybavení chorvatských apartmánů... jenže trouba nebyla a hrnec jen jeden, což pro čtyřčlennou rodinu moc není. Tak jsem si na Vás vzpomněla a využila pekárnu jako pomalý hrnec. Udělala jsem v něm 2x guláš, 1 jehněčí na zelenině, vývar a vše naprosto luxusní. Na chalupě máme pomalý hrnec, takže jeho funkci znám a prostě guláš z pomalého hrnce je o level výš. Tak jsem ráda, že mám doma pomalý hrnec v podobě pekárny.

Včera jsem koupila tempeh a byl asi plesnivý, protože měl na sobě černé fleky. Tak jsem si opět na Vás vzpomněla a docela vážně uvažuji o dokoupení sady na tempeh. S manželem uvažujeme, že si od Vás necháme nainstalovat upgradovaný program, že by to ušetřilo spoustu mačkání knoflíků atd.

Když to shrnu, jsem za pekárničku moc ráda a hlavně vám chci poděkovat, že se snažíte ji stále vylepšovat, a to nejen pekárnu, ale že i předáváte spoustu jiných užitečných informacích a rad, prostě jste skvělí!
Jitka J. s rodinou
13.7.2014 14:21
Reiss (Podpora) Děkujeme za nádherné hodnocení a jako protiklad si můžete přečíst i opačný názor - naštěstí jsou podobné již jen vzácností:

Dobrý večer, chtěla jsem si koupit pekárnu a ne přístroj na vaření z mouky. Vaše reklama na internetu je naprosto klamavá. Na videu s nerez nádobou a pokličkami má chléb ve finále hnědou barvu. Já mám pouze uvařenou mouku. Že se nedá v nerez nádobě chleba péct, ale pouze vařit, člověk zjistí, až si vše koupí. Pokud má být chléb upečený podle návodu tehdy, když v těstě přesáhne teplota 93°, je to naprostý nesmysl. To je tak sotva uvařený. A.U.

ODPOVĚĎ: Díky za hezký dopis, ale nevím, jestli se tím ptáte, nebo mi chcete vysvětlit Vaše nové teorie. Fyzika totiž říká, že dokud se z chleba nevypaří voda (a té je tam požehnaně), nemůžete přesáhnout 100°C! Ač nesouhlasíte, držíte dle hodnocení zákazníků nejdokonalejší pekárnu t.č. na světě, která byla po 20 let vyvíjena právě v Čechách. A pokud mi ukážete, nebo dokonce uděláte chleba, který je lepší, než udělám v této pekárně, dostanete odměnu 10.000 Kč. Dobrá nabídka? O.R.

Víte co, jste tak drzý, že pekárnu vrátím. Vaše teorie o tom, že chleba nepotřebuje kůrku, jsou naprosto scestné...! A.U.

Zde si paní dovolím poopravit, protože kůrku si lze vyladit pro věk a činnost každého jedince samostatně a to 3-stupňovým pečením. V každém případě se jedná o názorný příklad, jak „ztuhle“ vypadají orgány i myšlení člověka, který silné vypečené kůrky zbožňuje! O.R.
13.7.2014 14:41
Odpovědět
Michal Dobry den. Velice dekuji za uzitecne informace i zpravodaj. Az dorazi pekarna, tak zacneme zdrave pect a pripravovat i jine veci nez chlebik... K doktorum nechodim, jelikoz neni potreba, a tudiz me takove clanky a informace zajímají. Citim, ze vidite veci spravne a ze delate prospesnout cinnost, proto me take tesi, ze jsme pekárnu Sana objednali prave od Vas.
Preji hezky vikend. Michal M.
3.5.2014 11:49
Odpovědět
Celkem 132 záznamů