Sana SmartBreadMaker Standard

Co všechno s žádnou jinou pekárnou nezískáte?

Domácí pekárna Sana je díky některým jedinečným funkcím a příslušenství unikátem na evropském trhu. Za své peníze dostanete skutečně užitečného pomocníka, který vám vydrží sloužit ne dva roky, ale po dlouhá desetiletí. Podívejte se, co nikde jinde nenajdete!

  MOŽNOSTI A VÝBAVA PEKÁREN Umí většina pekáren vč. pekárny Sana Umí kvalitnější modely pekáren vč. pekárny Sana Umí jen pekárna Sana
1 Pečení malých i velkých chlebů  
fajfka
 
2 Bezlepkové pečení  
fajfka
 
3 Jogurtovač  
fajfka
 
4 Jogurtovač s libovolným nastavením °C  
fajfka
5 Tradiční sýry tempeh, natto ap.  
fajfka
6 Marmelády
fajfka
 
7 Sádlo a škvarky
fajfka
 
8 Amasaké  
fajfka
9 Příprava kvásku  
fajfka
10 Přednastavené programy
fajfka
 
11 Plně nastavitelné programy  
fajfka
12 Přesné číselné nastavování °C  
fajfka
13 Ohřev potravin a pasterizace  
fajfka
 
14 Vysokoteplotní pečení
fajfka
 
15 Nízkoteplotní pečení  
fajfka
16 Míchání žitných těst  
fajfka
 
17 Pasivní parní pečení  
fajfka
18 3 rychlosti hnětení  
fajfka
19 Aktualizovatelný software  
fajfka
20 Uzamykání a odemykání tlačítek  
fajfka
21 Bagetovač  
fajfka
 
22 Tempehovač  
fajfka
23 Úsporná skleněná poklička  
fajfka
24 Nerez nádoba a hnětače  
fajfka
25 Teflonová nádoba a hnětače
fajfka
 
26 Jednoduchý jehlový teploměr  
fajfka
27 Multifunkční jehlový teploměr  
fajfka
28 Nerezové chassis (tělo)  
fajfka
 
29 Náhradní díly a možnost volby jednotlivého příslušenství  
fajfka


1. Pečení malých i velkých chlebů: Sana umožňuje pečení chlebů o hmotnosti 500 – 1800 g. Nejsou tu žádná omezující přednastavení pro různé velikosti. Dnes můžete péct jen pro sebe, zítra pro 5člennou rodinu.
2. Bezlepkové pečení: Sana sice nenabízí přímo program pro bezlepkové pečení, ale můžete jí využít pro všechny možné diety včetně této. Umožňují to libovolně nastavitelné programy, se kterým upečete chléb podle jakéhokoli receptu.
3. Jogurtovač: Díky programu „fermentace“ si doma můžete vyrobit jogurty, kefíry, acidofilní a jiná kvašená mléka. Sana si poradí s jakoukoli kulturou - nejen s tou jogurtovou - a to díky plné nastavitelnosti teplot.
4. Jogurtovač s libovolným nastavením °C: Ostatní pekárny na trhu, které nabízejí program „jogurt“, mají přednastavené teploty, které nemůžete měnit. Nelze tedy připravovat tak širokou škálu kysaných výrobků jako se Sanou.
5. Tradiční sýry tempeh, natto ap.: Program „fermentace“ umožňuje také výrobu těchto sójových sýrů, které se díky svým mimořádným zdravotním účinkům těší čím dál větší oblibě. Při přípravě tempehu využijete tempehovač, který nenajdete v příslušenství žádné jiné pekárny.
6. Marmelády: Tímto programem disponuje většina pekáren, ovšem pouze Sana dovoluje libovolné nastavení teplot, časů i míchání. Navíc nejste omezeni pouze na marmelády, vyrobíte také škvarky, pečený čaj, různé kaše a vše se vám díky neomezené nastavitelnosti povede tak, jak chcete vy. Nastavitelnost zároveň umožňuje zkoušet všechny možné nové recepty.
7. Sádlo a škvarky: Se Sanou pohodlně připravíte sádlo a škvarky, a to díky libovolně nastavitelnému programu „marmeláda“.
8. Amasaké: Při výrobě amasaké využijete program „fermentace“. Jedná se o přírodní sladidlo nejčastěji vyráběné z rýže, kterým můžete nahrazovat cukr, nebo si na něm pochutnat jako na výtečném dezertu.
9. Příprava kvásku: V domácích podmínkách, kde je obvykle stálá teplota s nemožností jí cíleně řídit, sice kvásek vzejde také, ale při řízeném kvašení v pekárně Sana docílíte vyšší kvality. Různé druhy bakterií potřebují pro svůj růst různé teploty, některé 27, jiné 37 ˚C. Díky programu „fermentace“ vyrostou všechny a váš chléb bude o to zdravější.
10. Přednastavené programy: Všechny pekárny kromě Sany mají přednastavené programy. To sice může být pohodlné pro ty, kteří nechtějí nic vymýšlet, ale nemožnost přizpůsobení teplot, časů a míchání v případě zkoušení nových nebo netradičních receptů přináší velké omezení. Kdo chce péct všechno, na co si vzpomene a tzv. „vytřískat“ ze své pekárny maximum, Sana bude vhodnou volbou.
11. Plně nastavitelné programy: Programy v pekárně Sana se sice tváří jako přednastavené, ale můžete je měnit podle vašich potřeb a receptů. Teploty, časy i míchání, to vše můžete donekonečna upravovat. Znamená to, že máte skutečně neomezené pole působnosti. Časté pečení vyžaduje častou obměnu receptů – koho by bavilo jíst stále totéž? Vyberte si pekárnu Sana, pokud chcete mít možnost upéct naprosto cokoli a pokud fandíte zdravějšímu (nízkoteplotnímu, dlouhému) pečení. Většina pekáren totiž umožňuje pečení jen za vysokých teplot a krátkých časů.
12. Přesné číselné nastavování °C: Už jste viděli pekárnu, kde byste si mohli přesně nastavit teplotu a v některých režimech dokonce po 1 ˚C?
13. Ohřev potravin a pasterizace: S pekárnou Sana se můžete zbavit mikrovlnky. Tuto funkci využijete také v případě, že budete chtít něco pasterovat, např. mléko přímo od krávy. Pasterovat je možné za nižších teplot a pomalu, nebo za vyšších teplot a krátce.
14. Vysokoteplotní pečení: Na bázi rychlého vysokoteplotního pečení fungují všechny pekárny na trhu. Tento způsob přípravy je ale méně zdravý než když pečete pomaleji a za nižších teplot. Sana nabízí oba způsoby, abyste si vždy mohli vybrat podle vašich potřeb.
15. Nízkoteplotní pečení: Pekárna Sana je specialistou na zdravé nízkoteplotní pečení. Zdravé ale neznamená méně chutné, je to přesně naopak. Upečte si za nízkých teplot nejen chléb, ale i maso a pochutnejte si na mimořádně šťavnaté večeři.
16. Míchání žitných těst: Žitné těsto se vyznačuje svou hutností, se kterou si jen tak nějaké hnětače neporadí. Se Sanou se ale nemusíte bát a klidně se pusťte do celožitného chleba.
17. Pasivní parní pečení: V pekárně Sana není zabudovaný žádný parní vývojník. Využíváme páru, která vzniká při pečení „mokrých“ produktů. Položte na pečící nádobu skleněné úsporné pokličky a na konci vás čeká vláčný bochník nebo úžasně šťavnaté maso. Žádné vysušení!
18. 3 rychlosti hnětení: Každá příprava vyžaduje jinou rychlost hnětení/míchání. Pomalé hnětení pro marmeládu, škvarky nebo povidla, rychlohnětení pro zadělání těsta. Nastavte rychlost podle toho, jak zrovna potřebujete.
19. Aktualizovatelný software: Pekárna Sana vám skutečně nikdy nezestárne, a to nejen díky kvalitním materiálům (nerez). V budoucnu bude možné jí „omladit“, protože má zabudovaný čip, na který je možné nahrát nové programy a úpravy. Přijdou-li vývojáři nebo uživatelé s novým nápadem nebo receptem, nebude nutné vyrábět nový model pekárny. Bude stačit aktualizace, kterou si v případě potřeby zakoupíte.
20. Uzamykání a odemykání tlačítek: Máte doma zvědavé děti nebo kočku, která ráda leze všude možně? Po zapnutí pekárny uzamkněte tlačítka a nemusíte se bát, že vám někdo nedopatřením přeprogramuje pečení.
21. Bagetovač: Pro výtečné bagety se nemusíte přestěhovat do Francie, upečte si je sami díky bagetovači přiloženému k variantě Exclusive. Také si ho můžete samostatně dokoupit k jakémukoli modelu pekárny Sana. Tento doplněk může sloužit také jako držák misek ze sady na tempeh, nebo ho můžete složit na dno pekárny a používat jako podstavec pro hrnce a další nádoby, např. když fermentujete jogurt.
22. Tempehovač: Pekárnu Sana činí jedinečnou také tempehovač, který nikde jinde nenajdete. Už nemusíte fermentovat tempeh v peřinách, navíc s nejistým výsledkem. Tempeh dostanete s variantou Exclusive, případně si ho můžete dokoupit samostatně.
23. Úsporná skleněná poklička: Žádná jiná pekárna nemá v příslušenství úsporné skleněné pokličky. Ty nejenže o třetinu sníží spotřebu, ale také urychlí pečení, zařídí vláčnost pečiva a šťavnatost masa. Ale pozor, nepoužívejte je při zpracování ovoce – přeteče přes okraje nádoby.
24. Nerez nádoba a hnětače: Nerez je nezničitelná a zdravotně příznivější. Žádná jiná pekárna nenabízí výběr mezi teflonovou a nerezovou nádobou. Díky promyšlené technologii se vám navíc chleba určitě nepřipeče.
25. Teflonová nádoba a hnětače: Pekárna Basic s teflonovou nádobou a hnětači je levnější variantou pro ty, kteří nechtějí příliš investovat, nebo nebudou péct moc často a nemají tedy tak vysoké nároky na výdrž. Ale v případě, že se rozhodnete pro nerez později nebo až se vám teflon časem opotřebuje, můžete si nerezovou nádobu i hnětače dokoupit samostatně.
26. Jednoduchý jehlový teploměr: Výborná pomůcka při pečení i vaření. Snadno zjistíte, jestli už je chléb hotový nebo jestli mají jogurty a amasaké tu správnou teplotu při kysání. Teploměr zjednodušuje přípravu a při výrobě tempehu je doslova nutnou potřebou.
27. Multifunkční jehlový teploměr: Teploměr s rozšířenými funkcemi. Je vybaven hlídáním zvolené teploty a po jejím dosažení vás upozorní signálem. Navíc funguje i jako minutka (nastavení času 99 hodin a 59 sekund).
28. Nerezové chassis (tělo): Nerez je zdravotně příznivější než plasty a také je velmi stálá, takže vám pekárna vydrží navěky. Z plastových pekáren se při pečení uvolňují nebezpečné látky, které zamořují ovzduší karcinogeny. Plast navíc nevydrží tak dlouho jako nerez.
29. Náhradní díly a možnost volby jednotlivého příslušenství: Něco se rozbilo nebo ztratilo? Nebo jste si koupili pekárnu Basic a rádi byste pekli bagety s bagetovačem, který je příslušenstvím varianty Exclusive? Není problém si cokoli dokoupit a vybavit se tak příslušenstvím podle vašeho přání.

Domácí pekárna Sana