domácí pekárna Sana

Tajemství složení nebaleného pečiva

...od ledna 2015 bude povinností uvádět složení u nebaleného pečiva!

Redakce pořadu A dost! se v dalším díle opět věnuje pečivu, tentokrát tomu nebalenému a jeho složení. Chtěli byste vědět, co obsahuje chléb, který si kupujete? Není to tak jednoduché. Zatímco v Německu je povinností uvádět u nebaleného pečiva složení, v České republice dosud ne. To se však změní od ledna 2015, kdy u nás bude tato povinnost zavedena.

Pokud by vás složení zajímalo dříve, prodejce by vám ho měl na požádání předložit. V některých obchodech je u regálů s pečivem seznam výrobků s jejich složením, ale jak zjistila redakce pořadu, jsou tyto seznamy nepřehledné a často neaktualizované.

Ve videu se dále dozvíte, jak poznáte celozrnné pečivo podle vzhledu. Ale nechcete-li nic zkoumat, spolehněte se na označení „celozrnné“, které je jako jediné zárukou toho, že ve výrobku je více než
80 % celozrnné mouky. Tmavá barva ani jiná označení celozrnnost neznamenají.

Na video se můžete podívat zde: http://www.stream.cz/adost/10003977-adost-tajemne-slozeni-nebaleneho-peciva