Vaše názory

Přidat komentář
Pavel Dobrý den, uvažuji o pořízení domácí pekárny především za účelem pečení chleba. Při seznamování se s problematikou jsem narazil na určitý technologický rozpor, který se týká vlastního pečení a se kterým se nějak nemůžu popasovat. Všechny recepty na klasické pečení chleba uvádějí, že se má chleba vložit do rozehřáté trouby plus-minus 250 °C. Přitom u automatické domácí pekárny obecně pečení začíná plynulým náběhem od vlažné teploty. Myslím, že to přece musí mít zásadní vliv, jak na průběh pečení, tak především na výsledek, co se nakynutí a struktury chleba týče, nebo ne? 18.4.2018 15:54
Ota a Petra Reissovi V žádném případě. Historické pekařství je plné mýtů a toto je jeden z nich. Toto doporučení by se hodilo spíše pro průmyslové pečení, kde se vyžadují velké bubliny a "chutná" připálená, žel karcinogenní kůrka. Příprava chleba pro zdraví vyžaduje pomalé pečení (ne 200-250°C, ale 120-150°C !), kde kůrka zůstává stále pevná, nikoliv spálená ani knedlíková. Také vnitřek pak není z pěny z rychlého pečení, ale z pevné pružné a ne příliš porézní hmoty. Na našich akcích můžete vidět, jak péci pro děti, dospělé, sportovce a také pro různé nemoci. Proto jsme vyrobili pekárničku, která toto všechno dokáže zhotovit za pár minut práce! A víte, jaký chléb jste dosud jedl Vy? Pokud to chcete vidět a ochutnat na místě, budeme vše předvádět v neděli 22.4. na Pardubicku - o PROGRAM si napište na reiss@tiscali.cz. Další kurzy najdete v záložce "kurzy" nebo na www.minipekarny.cz 19.4.2018 10:47
Odpovědět
Tereza Dobrý den, seženu někde, prosím, seznam receptů na chléb, které jsou určeny přímo pro vaši pekárnu? Děkuji za odpověď. Tereza 13.4.2018 14:59
Ota a Petra Reissovi Tato otázka je pro nás jednoduchá, protože nejlepší recepty jsou jen mouka a voda (i kvásek je vlastně mouka a voda). Co se koření týče, to je jen otázka chuti a to si přidává každý dle vůle. A protože sladkosti, mléko a mléčné produkty do těsta na pečení ze zdravotních důvodů nedoporučujeme, pak jde už jen o druhy obilí a to vše je i v naší pekařské knize za 140Kč. Co ale na našich kurzech učíme navíc je to, co pekaři nevědí-jak se připravuje chleba pro děti, pro fyzickou práci nebo pro různé nemoci. To vše jsou ale bonusy pouze na našich kurzech: www.minipekarny.cz 16.4.2018 13:20
Odpovědět
Iveta Hezký den. Mám novou pekárnu a při pečení kváskového pšeničného chleba mi vždy popraská vrchní kůrka a ztvrdne. Jinak chlebík je výborný. Poraďte prosím. S pozdravem Iveta. 24.1.2018 17:15
Ota a Petra Reissovi Dát parní pokličku, snížit teplotu a prodloužit čas.
20.2.2018 22:44
Odpovědět
Radmila Dobrý den. Jsem moc ráda, že jsem se konečně mohla zúčastnit Vašeho kurzu "super" pečení a načerpat tak spoustu zajímavých a přínosných informací. Setkání s Vámi mi bylo krásným vánočním dárečkem. V novém roce Vám přeji hodně, hodně zdraví a pohodových dní. S pozdravem Radmila 17.1.2018 10:14
Ota a Petra Reissovi Tak za takovou chválu velmi děkujeme. 20.2.2018 22:46
Odpovědět
Pepa Musím se Vám pochlubit - kvásek, který jsem si přivezl od vás z kurzu se mi minulý týden zkazil (kyselý, ...), přeci jen ještě nemám ty správné grify v jeho uchovávání - ale v minipekárničce jsem si vyrobil nový - voňavý, lahodný! A následný chleba byl rovněž výborný. Jsem také rád, že jsem, na Vaši radu, přešel od kupované hladké mouky (už chápu, proč jemné mouce říkáte lepidlo) k mouce čerstvě semleté na mlýnku. Přeji hezký den a někdy zase na shledanou. 29.11.2017 10:07
Odpovědět
Celkem 106 záznamů
<<Předchozí12322Další>>