Domácí pekárna Sana SmartBreadMaker

Maso a ryby

Pekárnu Sana SmartBreadMaker lze s úspěchem využít místo trouby, a to nejen při přípravě chleba. Jakékoli maso i ryby si při pečení zachovají plnou chuť a šťavnatost. To se v obyčejné troubě ne vždy povede. Aby zůstalo maso ještě více šťavnaté, použijte skleněné pokličky. Ty zároveň zkrátí dobu pečení. Pečená ryba v domácí pekárně Sana

Výhody pečení jídel v pekárně Sana SmartBreadMaker

  • Chuť jídel je mimořádná.
  • Maso zůstane šťavnaté, nevysuší se.
  • Příprava pokrmů je maximálně pohodlná. Například můžete k masu přidat i brambory a mít tak oběd z jedné nádoby téměř bez práce.
  • Pekárna spotřebuje méně energie než trouba.
  • Při vaření oběda ušpiníte jen jediný kus nádobí, a to nádobu z pekárny.
  • Ušetříte čas. Pekárnu můžete zapnout a jít se věnovat jiným činnostem, protože se po nastavení zvoleného času sama vypne. Vyjděte si na procházku a vraťte se k hotovému!

Rozmarýnové kuře s pečenými brambory v domácí pekárně Sana

Rozmarýnové kuře v pekárně Sana


Suroviny pro 2 porce:
2 kuřecí prsa
4 malé brambory
1 cuketa
1 mrkev
125 g žampionů
3 stroužky česneku
čerstvý rozmarýn
sůl, pepř




Postup: Do nádoby vložte všechny suroviny – kuřecí prsa, brambory ve slupce, žampiony v celku nebo rozkrojené napůl, cuketu a mrkev na kolečka, lisovaný česnek, sůl, pepř a navrch nasekaný rozmarýn. Nádobu přikryjte skleněnými pokličkami, vyberte pečící program a nastavte pečení při teplotě 220˚C po dobu 1 hodiny.

Další tipy

  • Pekárna Sana SmartBreadMaker je jako dělaná pro přípravu sekané. Bude šťavnatější, než když jí upečete v troubě, a navíc díky prohnětení přímo v pekárně krásně homogenní. Vložte do nádoby všechny suroviny, nechte je prohníst a pak pečte na 180-200 ˚C asi hodinu a půl. Teplotu i čas dolaďujte podle objemu směsi a vašich požadavků na míru propečení.Domácí sekaná v domácí pekárně Sana
  • Vyzkoušejte s pekárnou Sana výhody pomalého nízkoteplotního pečení. Maso bude dokonale propečené, měkké a udrží spoustu šťávy, navíc omezíte ztráty hmotnosti masa. V případě pečení kuřete nebo králíka nastavte dvou až třífázový program - například 2 hodiny při 110 ˚C
    a 4 hodiny při 90 ˚C. Ryby vyžadují kratší pečení a nižší teploty: první hodinu při 100 ˚C, druhou hodinu při 90 ˚C a třetí při 80 ˚C. Vždy záleží na druhu masa nebo ryby a také na síle plátků, vše postupně doladíte. Nedoporučujeme péct déle než 12 hodin, maso se v pekárně rozpadne.
  • V pekárně můžete upéct také lasagne, uvařit guláš nebo připravit vývar.