Vaše názory

Přidat komentář
Andrej Dobrý den. Uz si ten vas chleba delam, no... asi 4 týdny. A tohle je zajimava nahoda – mam totiž 6 mesicu problemy s plotenkou a bolesti v bederni pateri a zadne masaze ani mastičky nepomohly - dokonce jsem se nemohl ani poradne ohnout atd... No a asi 3 tydny po tom, co jsem zacal jist vas chleba (a zadne jine pecivo uz nekupuji), tak se mi vse zlepsilo asi o 80%. Kazdy říká, ze to s tim nemuze souviset, a ze jde jen o náhodu. Me se tomu take nechce moc verit, protoze se to ani me nezda logicke. V kazdem pripade je to zajimava nahoda. A co, je to vlastne fuk cim a proc a jak to všechno je. Hlavne, ze uz zada neboli! Sice nemam moznost jak to prokazat, ale i to je mi fuk! V kazdem pripade ma pro me vase pekarnicka mnohonasobne vetsi hodnotu – dokonce uvazuji jeste o druhe, protoze bych chtel vyuzit všechny jeji funkce! Andrej 3.10.2018 13:55
Ota a Petra Reissovi Děkujeme za uznání. Chleba je totiž pevná složka stravy, jíme ho nejčastěji a proto nám „postaví“ i nejpevnější tkáně jako svaly, srdce, páteř apod. A že to není logické? Ale ano, je, protože to záhadné „fluidum“ ve vašem chlebu je matematika v podobě výpočtů, kolik vody, soli, pevných složek apod. pro vaše pevné tkáně (tedy i páteř) máte mít. Tak dobrou chuť přejí Reissovi a Sana
3.10.2018 14:01
Odpovědět
Andrej Uplne ziram ze ten chleba z vasi pekarny se da tak krasne krajet i na supertenke platky bez toho, aniz by se rozpadly a rozdrobily... tak tenky, jako se mi jeste nepovedlo nakrajet ze zadného chleba...
No a dokonce mne to nedalo a otestoval jsem par drobecku tohoto vzacneho chleba i na nasi 6 lete vegetarianske jezevcici. Mela zrovna v misce jidlo (zeleninu s pohankou) a zrovna nemela moc hlad a cekala, jestli nedostane spis neco k mlsani. Tak jsem nalamal par kousku kvaskoveho chleba z vasi pekarny, ruzne je zastrkal do te misky... no a ona se do ni hnedka pustila. Tedy nejdrive zacala lovit ty kousky chleba, a asi ji to tak vylepsilo apetit, ze se pak pustila i do celeho sveho jidla 
(Nase psice je nas clen rodiny a neni to jen tak obycejny pes, takze to, ze ji neco chutna, je pochvala (nekdo by rekl ze dal vas chleba psovi jako ze nebyl dobrej ale u nas je to naopak .. normalni chleba ji nedavam protoze je pro psy nezdravy jeste vic nez pro lidi.)
Andrej
9.9.2018 15:03
Odpovědět
Hanka Dobrý den, tak včera jsem pekla první chléb v nové pekárně a moc se povedl. Sledovala jsem průběh a bylo mi divné, že dlouho nenaběhl, už jsem začala mít pochyby. Ve staré pekárně vyběhl v podstatě už po hodině a půl a tady tři a půl hodiny a nic. Až těsně před ukončením kynutí naskočil a při pečení ještě více a z nerezu šel nádherně. Měla jsem fakt strašnou radost! 19.8.2018 11:46
Odpovědět
Helena Mlejnkova Potřebuji vysvětlit jak péci bagetky na která jsou formičky u pekárny vital.V návodu jsem nic nevyčetla.Sám návod je dosti složitý. Děkuji za odpověď. Těsto kynuté a chlebové z pekárny je výborné. Mlejnková 8.7.2018 21:22
Ota a Petra Reissovi Děkujeme za pochvalu a na bagetovač stačí zavolat na 608361678. 10.7.2018 13:57
Odpovědět
Pavel Dobrý den, uvažuji o pořízení domácí pekárny především za účelem pečení chleba. Při seznamování se s problematikou jsem narazil na určitý technologický rozpor, který se týká vlastního pečení a se kterým se nějak nemůžu popasovat. Všechny recepty na klasické pečení chleba uvádějí, že se má chleba vložit do rozehřáté trouby plus-minus 250 °C. Přitom u automatické domácí pekárny obecně pečení začíná plynulým náběhem od vlažné teploty. Myslím, že to přece musí mít zásadní vliv, jak na průběh pečení, tak především na výsledek, co se nakynutí a struktury chleba týče, nebo ne? 18.4.2018 15:54
Ota a Petra Reissovi V žádném případě. Historické pekařství je plné mýtů a toto je jeden z nich. Toto doporučení by se hodilo spíše pro průmyslové pečení, kde se vyžadují velké bubliny a "chutná" připálená, žel karcinogenní kůrka. Příprava chleba pro zdraví vyžaduje pomalé pečení (ne 200-250°C, ale 120-150°C !), kde kůrka zůstává stále pevná, nikoliv spálená ani knedlíková. Také vnitřek pak není z pěny z rychlého pečení, ale z pevné pružné a ne příliš porézní hmoty. Na našich akcích můžete vidět, jak péci pro děti, dospělé, sportovce a také pro různé nemoci. Proto jsme vyrobili pekárničku, která toto všechno dokáže zhotovit za pár minut práce! A víte, jaký chléb jste dosud jedl Vy? Pokud to chcete vidět a ochutnat na místě, budeme vše předvádět v neděli 22.4. na Pardubicku - o PROGRAM si napište na reiss@tiscali.cz. Další kurzy najdete v záložce "kurzy" nebo na www.minipekarny.cz 19.4.2018 10:47
Odpovědět
Celkem 104 záznamů
<<Předchozí12321Další>>