Vaše názory

Přidat komentář
Kristýna Dobrý večer, pane Reissi,tak hlásím, že jsem z pekárny unešená. Včera večer jsme s manželem upekli první chleba a dneska ho od rána debužírujeme.
Ten chleba, to je nádhera! Zatím jsme dávali navíc kromě vody, mouky a kvásku kmín a je to lábuž. U toho dalšího vyzkouším i olej, ať je ještě energeticky bohatší, když teď kojím. Také jsem si v pekárničce nechala vykynout těsto na koláč a také spokojenost.
Ty parní pokličky jsou také parádní - předpokládám, že tak jemný byl opravdu právě díky nim. Moc děkuji za perfektní vynálezy.
Mějte se moc hezky a těším se na celý kurz - už jsme tři !
Kristýna
5.7.2020 21:58
Odpovědět
Katka Dobrý den pane Reiss, v týdnu přišel manžel z práce s tím, že jste mu volal a rozebírali jste naše, ne moc úspěšné pokusy o upečení chleba, a donesl Vámi nadiktovaný návod. Nooo a k věci. Zkusila jsem to s tím, že to bude totéž co už několikrát - ale výsledek mi vyrazil dech!! Nejen, že byl chleba nádherný na pohled, ale také výborný chuťově a dokonce šel i vyklopit z nerez nádoby. Takže velký dík a konečně mám z pekárny a mlýnku tu pravou radost. Děkuji moc a ať se Vám daří!! Katka H. 22.5.2020 13:09
Ota Reiss
Děkuji za takovou poctu, i když máte chleba teprve 1. až 2. generace .
Na našich kurzech už učíme techniky dokonce 3. generace! Máte se tedy ještě na co těšit!
22.5.2020 13:12
Odpovědět
Oldřich Dobrý den, před nějakým časem se nám rozbila stará obyč pekárna Eta tuším a manželka v Tescu chtěla koupit novou, zastavil jsem ji, neboť jsem si vzpomněl, že když jsem hledal kváskový chléb narazil jsem na Sana pekárnu...

Nyní jsem tedy ji šel koupit a narazil jsem na tyto dvě recenze na Heuréce:
1) https://domaci-pekarny.heureka.cz/sana-sbm-standard/recenze/?review=5240016#u5240016
2) https://domaci-pekarny.heureka.cz/sana-sbm-standard/recenze/?review=4161289#u4161289
ta druhá je dosti negativní. Nicméně jsou z roku 2014-15.

Prosím o Vaše vyjádření k negativním bodům, zda byly od té doby vyřešeny a zda opravdu chléb spíše vaří než peče? ;-) Jistě mnoho dalších lidí hledá na Heuréce a napadnou je podobné otázky.

Zdraví

Oldřich z Vysočiny
22.3.2020 20:21
Ota Reiss Děkuji za odkazy a myslím, že když jsou mínusové jen dva asi z 10ti tisíc, tak je to úspěch, ne?
Jestli budete mít zájem dozvědět se více, zavolejte. Telefon najdete na: www.minipekarny.cz

Pojďme na první odkaz. Ne každý dokáže využít naší pekárnu naplno a dobře. Někteří návody nečtou, jiní vše dobře nepochopí a jiní zase nemají štěstí, ale kurzy už dnes nefrčí. Dneska je už naše pekárna o mnoho dál a na kurzech dokonce ukazujeme, jak lze v naší pekárně připravit chleba asi za 5 až 10 minut a to i s kváskem naráz. A ani zde jsme se nezastavili, protože souběžně s tím jsme ohlásili světu, že již v naší malé pekárničce připravujeme chleby 3 generace - tj. o 2 kvalitativní třídy výše, než se prodávají v bio prodejnách. A kdo to hodnotí? Jste to vy zákazníci na našich kurzech.
A co se týče druhého odkazu, tak tu paní známe jako závistivou konkurentku, která se nedokáže smířit s tím, že někdo může být dál než ona a tak lže a plive, kudy chodí. Dokonce nám na vyzvání pekárnu už nikdy nevrátila, a proto jsme ji poslali jedno rčení: Víte, jak zjistíte, že máte nejlepší výrobek? Když ho od vás kupují i největší nepřátelé! A tu její lež najdete např. v tvrzení, že pekárna neumí chleba dopékat a současně přiznává, že jde nastavit po 1 stupni od 20°C až do 230°C. Není to naopak nádhera? Nebo znáte jinou pekárnu, která by to uměla?
A mám ještě jednu poznámku. Spousta lidí se dívá na různé testy hodnocení, aby věděla, jaký výrobek je nejlepší. My jsme ale zjistili, že když nezaplatíte, tak se neumístíte nebo se vůbec do „oficiálních“ testů nedostanete! Proto nejlepší výrobky mohou být právě ty, které v testu vůbec nejsou!
24.3.2020 20:23
Oldřich Děkuji za odpověď. Doporučuji odpověď přidat i pod ty recenze na Heuréce.
Kde máte 10.000 positivních hodnocení? ;-)

Já mám snad už jen jeden dotaz a to, zda lze ve Vaší pekárně upéct i chleba s mírně tvrdší kůrkou či zda to možné není a ani to nedoporučujete?
A co se týče kurzů, tak video kurzy nemáte? Doba je teď taková, že se potkaváme jen přes počítač... má to své plusy a mínusy.

Zdraví Oldřich
6.4.2020 18:58
Ota Reiss Ano, všechno jde, až budou kurzy hotové, napište. Kontakt je na www.minipekarny.cz 7.4.2020 10:16
Odpovědět
Hanka Nerezová pečící nádoba.
Protože mě nebaví každé dva roky kupovat novou teflonovou pečící nádobu do mojí pekárny Bielmeier, rozhodla jsem se investovat do nerezové nádoby Sana, která je kompatibilní s mojí pekárnou. Stála víc, jak celá pekárna. Nejsem žádný začátečník a peču opravdu často, ale bohužel nerezová nádoba v jiné pekárně než je Sana nefunguje. Všechny pokusy skončily přilepeným chlebem ke stěnám nádoby a ve finále hromadou drobků místo bochníku chleba. Ani zapaření chleba pod pokličkou, ani speciální podběráky na uvolnění chleba od nádoby nepomohly. Nádobu tedy používám jen na hnětení těsta na knedlíky, ale na chleba musím používat dál teflonovou. Opět mi teflonová nádoba odešla a potřebuji novou. Je vaše teflonová nádoba kompatibilní s mojí pekárnou? Je kvalitní, nebo ji po dvou letech budu zase muset koupit novou? Děkuji za odpověď.
7.2.2020 18:21
Ota Reiss Škoda, že jste se nezeptala dříve. V pekárně musí být program na nízkoteplotní pečení. Vždy je lepší, když pečete na nízkou teplotu delší čas, než obráceně. Třeba by se to dalo nějak napravit. Klidně zavolejte - kontakt na mě najdete na www.minipekarny.cz O.Reiss 10.2.2020 10:55
Hanka Pane Oto, já volám nerada a navíc Vaše odpověď může pomoct dalším tápajícím. Klidně mi na mé dotazy odpovězte sem. Děkuji Hanka 10.2.2020 14:10
Ota Reiss A přece zavolala... a po půlhodinovém rozhovoru jsme našli kompromisní řešení. Jsou prostě věci, které se popsat nedají :-) 13.2.2020 11:47
Hanka Ano, mluvila jsem s panem Otou telefonicky, kompromisní řešení bylo to, že jsem rezignovala a koupila si další tři teflonové hnětací nádoby u levnější konkurence, protože kvalita teflonových nádob je prý stejná. Můžu teď každé dva roky nádobu vyhodit do popelnice a vzít další. Nádobu, která by vydržela déle jak dva roky, při pravidelném používání, zatím nikdo nevymyslel. 1.4.2020 22:01
Ota Reiss Á, tak se něco změnilo, ale změna je život. Jen poopravím, že teflon je karcinogen (za studena jen menší) a kdo jej nechce používat, má možnost péci v nerezu. Jinak jsme opět jediní, kdo má nádobu i jiné komponenty na celý život, protože v ní lze těsnění měnit. Kdo nevěří, ukážu mu vlastní nerez nádobu už asi po 10 letech a pracuje stále jako nová! 2.4.2020 13:38
Odpovědět
Romana Dobrý den, koupila jsem si pekárnu "z druhé ruky" a nemám k ní bohužel žádný návod k nastavení. Netuším, jak nastavit jednotlivé časy a co vlastně znamenají. Je možné někde tyto informace získat? Moc děkuji za pomoc. Romana 10.1.2020 11:22
Ota a Petra Reissovi Není problém. Zavolejte-viz www.minipekarny.cz
10.1.2020 23:33
Odpovědět
Celkem 132 záznamů