Vaše názory

Přidat komentář
Venca Dobrý den, prosím o zodpovězení. Některé recepty (Pain`l ancienne) po zamíchání suchých ingrediencí pouze s vodou vyžadují uložení do lednice na 12 h – lze tady po zamíchání vložit do lednice celou nádobu a následně druhý den pokračovat? 22.6.2015 09:56
Ota a Petra Reissovi Ano, v lednici se kynutí téměř zastaví a druhý den může pokračovat. Moje otázka zase zní, proč bychom těsto měli dávat do lednice, když můžeme kynout hned. Navíc nevím, jakého efektu se tím chce docílit. Pokud potřebuji dvoufázové kynutí, musím začínat s těstem pod 20°C, což je v létě problém. Pak řeším situaci jednoduše tak, že dám do vody pro těsto pár kostek ledu a ušetřím si zdržování s lednicí. Pokud byste se někdy přijel podívat, viděl byste, jak připravit vynikající chleby pro děti, dospělé, fyzicky pracující nebo nemocné a to během 5-10 minut! Co je totiž pracné a zdlouhavé, toho se člověk zbavuje. Krásu, chuť i zdraví hledejme v jednoduchosti! 22.6.2015 10:28
Odpovědět
Jana Dobrý den,
měla bych dotaz na kváskový chléb-kukuřičný, pohankový, rýžový. Zda je možné ho zakoupit, popř. prosím o radu jak vypěstovat kvásek. Děkuji
11.6.2015 06:36
Ota a Petra Reissovi Pokud se Vám nezdařil kvásek podle našich receptů (např. dle kuchařky Pečeme s Reissovými), pak asi jednou měsíčně vše předvádíme na našich kurzech. Navíc péci dobrý chleba z kukuřice, rýže aj. netradičních muk vyžaduje určité umění a to raději nečekejme od obchodníků kteří si složitější přípravu zjednodušují nepřirozenou chemií! Jinak dobrý chleba nelze jednoduše koupit, ten si musí každý upéci sám. Máte tak jistotu, že bude bez chemických přísad a podle Vašich ředstav. 22.6.2015 09:51
Odpovědět
Beata Bernikova Dobry den,
asi před rokem jsem koupila vaši pekárnu a od té doby se mi bohužel slouží jako skvělý drahý jogurtovač. Původně jsem pekárnu koupila s teflonovou vaničkou, chleba jsem dělala podle receptů z kuchařky Pečeme s Reisovými, kterou jsem objednala současně s pekárnou a snažila jsem se najít ideální kombinaci teploty a času pečení kváskové ho chleba v teflonovou nádobě. Nepovedlo se a chleby byli buď nedopečené, nebo kůrka byla tak tvrdá, že jsem jí musela odkrajovat, co sebralo tak čtvrtinu chleba.Pochopila jsem, že recepty ve vaší kuchařcce jsou určeny pro pečení v nerezové nádobě, o čem jsem se předtím neměla šanci dověděl. Tak jsem investovala do nerezové nádoby s pokličkami, ale z nádoby se chléb nedá vyndat. Nádoba vypadá jinak než na obrázku, nemá držadla a vnitřek nádoby je drsný, takže těsto se tam prostě nalepí.
Počítala jsem, že budu moci dělat i sendvičové chleby z bílé mouky, ve stylu anglických toustů, ale ve vaší kuchařce se takové recepty nenachází a u všech receptů z venku uvádějí, že trouba musí být předehřátá na vysokou teplotu, to je když se dělá v klasické troubě, nebo že stroj se zapne na program na slabou kůrku. Protože recepty na chleby z droždí jsou určeny pro předprogramované pekárny, nikde není možné najít, jak dlouho má těsto kynout a na jakou teplotu a jak dlouho se má péct. Chápu, že nejste příznivci bílých toustovych chlebů, ale při koupi pekárny jsem nepředpokládla, že nebudu moci péct jiné, než kváskové chleby a i s nerezovou nádobou bude problém. Nakonec jsem zakoupila také formy na bagetku, které mně úplně zklamali, protože bagetky byli zespoda zpečené, zvrchu nedopečené. Pokud inzerujete pekárnu jako univerzální, měl by k ní být i funkční návod na nastavení alespoň základních programů teplot a časů, aby bylo možné v tom péct i to, co umí běžná pekárna, tedy běžný chleba z klasického droždí. Vím, že spousta lidí si chválí vaše kurzy, já bohužel nemám možnost a čas se jich účastnit, takže bych vás prosila o pomoc ve formě několika jednoduchých návodů na nastavení časů a teploty:
- běžný chleba se světlou a tmavou kůrkou v pekárně včetně délky odpočinku, hněteni, kynuté a pečení a jestli je návod určen pro nerezovou nebo teflonovou nádobu
-aspoň jeden recept na bagetky a nastavení jak je upéct ve formičkách v pekárně, aby vrchní patro bylo stejně upečené jak spodní
- jak vyndat chleba z nerezové nádoby.

Děkuji
Beata Berníková
19.5.2015 14:12
Ivona, sanapekarna.cz (Podpora) Dobrý den paní Berníková,
děkujeme Vám za Vaši recenzi a dotazy. Je nám líto, že jste s pekárnou nespokojena. Pro pečení není rozhodující, jestli používáte teflonovou nebo nerezovou nádobu. Žádný rozdíl není ani v nerezových nádobách a není důležité, jestli je povrch nádoby lesklý, nebo matný. Oba povrchy jsou v pořádku. Nádoba se zdrsněným povrchem je nový tovární model, speciálně tvarovaný a z pevnější nerez oceli. Důležité je vhodné nastavení pečicího programu, přičemž je rozhodující, jestli pečete s pokličkami nebo bez pokliček a jestli použijete kvasnice nebo přírodní kvásek, dále záleží na druhu a kvalitě obilovin a gramážích jednotlivých ingrediencí. Součástí návodu k obsluze je přesné nastavení programu pekárny s doporučeným množstvím a druhem ingrediencí, které je nutné dodržet. Jsou tam i doporučení pro pečení s úspornými pokličkami nebo bez pokliček, s kvasnicemi nebo přírodním kváskem. Pokud použijete kvasnice, doba kynutí se oproti přírodnímu kvásku zkracuje až o 3 hodiny. Na každém balení kvasnic je uvedené, jak dlouho by měly kynout a toto je třeba dodržet. V naší kuchařce je spousta dalších receptů, u kterých jsou uvedené kynoucí a pečicí časy a množství ingrediencí. Důležité je se nejdříve naučit pekárnu používat podle návodu k obsluze a kuchařky. Teprve poté se můžete pustit do dalších experimentů a vymyslet si vlastní pečicí programy. V případě, že nastavíte program dle návodu k obsluze, ale přitom snížíte doporučenou gramáž jednotlivých ingrediencí, pečení bude pro menší množství surovin příliš dlouhé a výsledkem je připečený chléb, který nelze vyklopit. Špatných výsledků dosáhnete i tehdy, kdy naopak doporučené množství surovin zvýšíte. Chléb bude nedopečený. Se stejnými problémy se ale můžete potýkat i při pečení v běžné elektrické troubě - když nepřizpůsobíte teplotu a dobu pečení, výsledkem bude spálené jídlo, které budete z pekáče jen těžko dostávat. U pekárny je to stejné. Pokud si chcete vytvořit své programy a nastavit Vaše teploty a časy pro vlastní recepty, je potřeba program úměrně přizpůsobit druhu a velikosti chleba. Pro usnadnění pečení podle vlastních receptů přikládáme k pekárně jehlový teploměr, kterým byste měli měřit teplotu uvnitř chleba. Hotový chléb má uvnitř teplotu okolo 94-96 °C. Pokud je nižší, je třeba chléb ještě dopéct. V případě, že je teplota vyšší, půjde Vám špatně vyklopit. Je zkrátka důležité při prvním pečení nového receptu vychytat tu chvíli, kdy je chléb hotov a zbytečně ho nepřepékat. Dobu a teplotu pečení si potom zapíšete nebo uložíte a příště už tento chléb nebudete muset hlídat. Po dopečení je dále nutné nechat chléb ve formě alespoň hodinu vychladnout a teprve poté vyklopit. Veškeré postupy a instrukce jsou opravdu podrobně zapracovány v našem návodu k obsluze, který Vám na požádání rádi pošleme nebo si ho můžete stáhnout na stránkách www.sanaproducts.cz. Pokud dodržíte vše podle tohoto návodu, mohu Vám zaručit, že bude chléb dopečený a půjde vyklopit bez ohledu na druh nádoby, kvasnice nebo pečicí poličky. Navíc připravíte požadovaný chléb, který chcete. Stejný postup je nutný při nastavení pro pečení bagetek a pokud dáváte přednost instantním chlebovým směsím z obchodu, tak i to naše pekárna zvládne. V pekárně je možné připravit opravdu cokoliv včetně sendvičových chlebů z bílé mouky v anglickém stylu, a pokud chcete více experimentovat a hrát si s novými recepty, doporučujeme navštívit naše kurzy pečení, kde se s pekárnou naučíte pracovat rychleji a získáte vědomosti pro přípravu Vašich receptů.
21.5.2015 11:06
Ota a Petra Reissovi (Podpora) Ještě připomínáme, že neodpovídáme za nekvalitní směsi a mouky. Pokud nebudete mít kvalitní mouku v jedničkové pekařské třídě, nikdy dobrý chleba neuděláte. Nenakyne správně, těsto zvodnatí a připálí se! Přes 50% stížností na nepovedené chleby byly z nekvalitních muk! Pekárna Sana má tak velké možnosti v nastavení, že zvládne prakticky cokoliv, nezvládne však špatné mouky a směsi. Směrujte proto stížnosti na mlynáře a výrobce směsí – ti zodpovídají (a to i finančně), zda pekař kvalitně upeče či nikoliv. Proto pořádáme pravidelné kurzy, abyste se naučili rozlišovat pekařskou mouku od nepekařské a všechny produkty připravovat rychle a v nejlepší kvalitě. 22.5.2015 12:31
lenka Dobrý den, po přečtení recenze se přikláním k p. Reissovi. Je to opravdu o mouce, pekárna je skvělá a kdyby se s ní snad něco stalo, tak bez ní nemohu být....jen jde o to zkoušet a nebát se. P. Reiss je moc ochotný a skvěle dokáže poradit...i mně pomohl, za což mu děkuji. Mějte se a zkoušejte ...přeji hodně optimismu! L.Menclová 9.6.2015 16:13
beata Dobrý den, děkuji za odpovědi. Používám mouku od Bioharmonie, myslím, že výrobky této firmy prodáváte i na svých stránkách. Kváskový chleba jsem několikrát dělala z vlastního kvásku, se kterým mám již několikaleté zkušenosti, ale chleba jsem pekla v troubě v kameninové nádobě. Pekárnu jsem zakoupila proto, že ten proces byl zdlouhavý a ma uální postup mi zabíral hodně času. Zakoupila jsem tedy vaši pekárnu, nejdříve s teflonovou nádobou, tam se chléb připékal a poté, co jsem zakoupila nerezovou nádobu a pokličky jsem měla problém s jeho vydáním. Doporučení nechat chléb v nádobě hodinu po do pečení jsem zkusila, chleba byl v podstatě dobře propečený, ale místo kůrky byl obalen jakousi vlhkou hmotou. Jednalo se o chleby z domácího kvalitního kvásku. Ten, musím říci, se v pekárně kultivuje skvěle. Kupované směsi nepoužívám.
Moje otázka směřovala k receptům na chléb za pomoci droždí a ty se v návodu, který přišel s pekárnou, ani v kuchařce, kterou jsem si dokoupila, nenachází. Doporučili jste mně na stránky, které ale nefungují. Když se přes odkaz sanaproducts.cz snažím dostat na kuchařku nebo návod k použití, hodí mně to na nějakou technickou stránku pro spravování webů. Můžete mi tedy poslat návody, které na doporučených stránkách uvádíte, na papíře?
Děkuji
Beata Berníková
24.6.2015 13:27
SANAPEKARNA.CZ Dobrý den, paní Berníková, kontrolovali jsme odkazy pro stažení návodů k obsluze a vše funguje v pořádku. Zkuste návod stáhnout z tohoto odkazu: http://gfx.netwings.cz/projekty/eujuicers/euj_mail_objednavka_01.png?20150610124535
Návod v tištěné podobě Vám pošleme v obálce poštou. S pozdravem Váš tým, SANAPEKARNA.CZ
1.7.2015 15:16
Odpovědět
Zuzka Dobrý den. Ještě jednou moc děkuji za kurz tempehu. Poslední pokus se již podařil a všichni doma byli moc spokojeni. I dcera, která klasický tempeh nejí, tak tento ji moc chutnal. Mám na Vás ještě jednu prosbu. Dceři se povedlo rozbít zakrývací sklo na pečící nádobu. Můžete mi zaslat nové? Bez toho ten chleba prostě nejde dobrý udělat. A současně bych poprosila o zaslání ještě jedné vakuovací sady. 11 vakuovacích víček je dnes, kdo si dělá vlastní potraviny, opravdu málo. Potřebovali bychom to co nejdříve, jsme už na chlebu závislí!
Moc děkuji Zuzana
7.5.2015 13:00
Ivona, sanapekarna.cz (Podpora) Dobrý den, objednávku pokliček prosím proveďte přes náš e-shop. Pokud máte zájem o vakuovací víčka, připište to do poznámky k objednávce pokliček. Hezký den! 21.5.2015 10:16
Odpovědět
Marie Vankova Pekarnu Sana jsem si zvolila, i kdyz nemam zadne zkusenosti s pecenim chleba ani s domacimi pekarnami. Hodne vyuzivam napadu a receptu na vasich webovych strankach. Pekarnu pouzivam zhruba obden. A to se teprve ucim; verim ze v budoucnu ji budu pouzivat denne. 25.4.2015 09:22
SanaPekarna Děkujeme za chválu. Jen počkejte, až budete mít s pekárnou větší zkušenosti nebo až se zúčastníte našich kurzů, možná Vám jedna stačit nebude... 12.5.2016 14:17
Odpovědět
Celkem 148 záznamů