Vaše názory

Přidat komentář
Věra Ben. Dobrý den, potřebuji péct bezlepkový chleba. Je pro něj vhodná i nejlevnější varianta vaší pekárny? A bylo by možné si u vás objednávat bezlepkový kvásek? Jsme od Svitav. Děkuji a hezký den 25.2.2015 06:38
SANAPEKARNA.CZ Děkujeme za dotaz. Sana pekárna umí i bezlepkové chleby a dokonce v libovolné podobě, protože nemá fixní programy. Kvásek si můžete objednávat, ale určitě by bylo lepší uvážit vhodný kurz, kde se vše snadno naučíte a stanete se nezávislá na ostatních výrobcích. 25.2.2015 14:26
Věra Ben. A pořádáte kurz specializovaný na bezlepkové pečení? K jinému pečení budeme jistě pekárnu využívat taky, ale bezlepkové pečení je pro nás nutnou prioritou. Děkuji moc 25.2.2015 18:18
SANAPEKARNA.CZ (Podpora) Nejdříve musíte zvládnout perfektně klasický chleba a kvásek a pak teprve můžete tvořit ostatní speciality, mezi něž patří i bezlepkové pečivo. To už jsou jen malé rozdíly v technice podobně, jako byste chtěla dělat kváskový mazanec, dort nebo bagety. 25.2.2015 21:55
Odpovědět
Jirka Dobrý den, píšete, že se dají hnětače z těsta vyndat pře kynutím. Všude na obrázcích jsou normální hnětače. Nešlo by udělat hnětač, která by měl delší tyčku až nahoru nádoby, ukončenou třeba kuličkou. Pak by, po prohnětení těsta, stačilo za kuličku vytáhnout hnětače s těsta a nemuselo by se sahat do těsta. 19.2.2015 10:33
SANAPEKARNA.CZ Fyzika se bohužel chová jinak, než by si člověk přál. Udělali jsme nejvyšší hnětače, co bylo možné. 19.2.2015 11:00
Jirka Nemyslel jsem vysoké hnětače. Běžný hnětač, ze kterého by byla tyčka o průměru 4mm v ose otáčení hnětače, ukončená kuličkou, ploškou nebo očkem. Toto zakončení by bylo tak vysoko, aby se dala pekárna zavřít a ukončení bylo nad těstem. Otáčení kulatiny o průměru 4 mm v těstě, by snad pekárnu nezatížilo tolik jako velké hnětače. 20.2.2015 13:26
Odpovědět
Radovan Škorpil Dobrý den, zvažuji nahrazení dosloužilé pekárny ETA Duplica Vital, proto jsem se chtěl zeptat, jaký je rozdíl v kvalitě provedení, jak mechaniky, tak i elektroniky, protože u Ety odešla řídící jednotka a bohužel je v tuto chvíli problém ji sehnat, další věc, která mi vadila bylo plastové sklo ve víku, které se časem prostě zkroutí, rezavějící šroubky, ale motor a mechanika poctivě sloužily to ano, ale přece jen jsem na ní shledal dost dílenských nedodělků + asi ne zrovna kvalitně provedené desky plošných spojů :-(, pokud by neodešla prakticky do věčných lovišť a shánět ND příštích 6 měsíců od ETY se mi bohužel moc nechce, tak bych ji používal dále, ale u vás mě nadchla plná programovatelnost programů a s tím mám ještě jednu doplňující otázku, ohledně aktualizace nebo vývoje programů ? Do jaké míry je reálné, pokud dnes koupím pekárnu, že třeba do roku bude možné získat nějaké aktualizace ?
Děkuji za odpověď
5.2.2015 11:22
SANAPEKARNA.CZ Děkujeme za dotazy. Největší rozdíl je skutečně v programovém vybavení našich pekáren a náš programátor je vyroben u nás a to dokonce v kvalitě asi o 2 třídy vyšší! Když si sjedete na první komentář, máte tam i zajímavé novinky popsané. Navíc i všechny díly máme skladem – tedy i programátory. Protože si jej programujeme sami, můžeme nové aktualizace nabízet-nový programátor byl pro tuto možnost navržen již od počátku a to dokonce jako první na světě. V současných pekárnách už je mnohem dokonalejší verze II. Plastová skla jsme již také řešily a je možné si dokoupit i minerální. Pokud budete chtít i nerezové šroubky, napište které. 5.2.2015 23:50
Odpovědět
Pavlína Dobrý den,jaký je postup (jak dlouho a při jaké teplotě)mají trvat jednotlivé fáze pečení u přípravy chleba ze sypke směsi pro přípravu v domácí pekárně (kdy obsah sáčku se pouze v pekárně smícha s vodou). Děkuji za odpověď Pavlina 21.1.2015 16:14
Pavlína Máme totiž to druhé pečení na 380 stupňů a to bych řekla ze je moc.chleba je potom jak cihla,žádný nadýchany chlebu ke 😢 21.1.2015 17:27
Ota a Petra Reissovi Nebojte, i s tím si Sana poradí. Jen to chce dobře přečíst návod. Čas kynutí neznámých směsí pekárna samozřejmě nezná, ale můžete jej zjistit od výrobce použitého kypřidla nebo směsi. Vše ostatní zůstává stejné. Čas pečení nastavíte přesně tak, že píchnete jehlový teploměr do středu těsta a zjistíte, zda dosáhl asi 95°C. Pak je teprve chleba hotov a v případě zdaru upravte hodnoty v proramu. Nezapomeňte při tom, že úměrně s hmotností těsta měníte i teplotu. Směsi bývají velmi malé a pokud jste nechala nastavení z výroby, muselo ke spálení dojít. Vše je dokonce popsáno v červených rámečkách! Pokud ještě nemáte úspornou skleněnou pokličku, není výsledek tak krásný, ale teplota se pak měří těsně pod horním povrchem. Případně pošlete tel. číslo na reiss@tiscali.cz nebo pořádáme pravidelné kurzy. Tam je možno vše vidět, osahat, očichat i sníst :-)
Jinak 380°C pekárna nemá, tak jde asi o omyl.
21.1.2015 22:16
Odpovědět
Zuzana Kobrlová Dobrý den, dneska mi přišla pekárna. Jsem z ní nadšená. Akorát 2 věci mi u ní chybí. Byla bych ráda, kdyby mě pekárna upozornila, že přestala míchat a hlavně, že skončil program. A ještě by se mi líbilo, kdyby měl program 6 a 7 také míchání. Bylo by dobré, kdybych kvásek mohla v pekárně i umíchat a pak teprve udržovat teplotu. To samé i s jogurtem. 13.1.2015 22:19
Ota a Petra Reissovi Děkujeme za pochvalu, nevíme ale nic o tom, že by tam takové důležité funkce chyběly. Spíše to vypadá, že máte vypnutý zvuk, nebo jste ještě neprohlédla všechny možnosti nové pekárny. Případně nám napište telefon na reiss@tiscali.cz a rádi vše vysvětlíme. 13.1.2015 23:39
Odpovědět
Celkem 149 záznamů