Vaše názory

Přidat komentář
Miroslav Klimeš Chystáme se na pečení chleba, zatím jsme několikrát pekli náš oblíbený mazanec. :-) 23.1.2019 09:15
Odpovědět
Jarda Dobrý den pane Reissi. Nevím, jestli je můj první chleba dobře nakynutý, ale má velké póry a chutná mi jako perník. I konzistenčně je to takové měkké, ale pružné. Také vidím, jak obrovský rozdíl je mezi chlebem, který jsem tvořil já, a chlebem po vašem kurzu. Internet je skutečně plný mýtů a blábolů. Ani mí kamarádi totiž u takového "internetového" pečení dlouho nezůstali - chuť i konzistence byla proti vašemu chlebu hrozná! Děkuji za všechny informace. 16.1.2019 15:28
Odpovědět
Jana Herrmannová 2x týdně peču chleba, raději menší a za 3 dny se sní, vychytala jsem si svůj kváskový recept. Tempeh naopak dělám jinak, protože se mi o pekárny nevejdou 2 misky, jsme 5 členná rodina a sníme za týden tmpe vmnožstv 2 misek a ne dodávané jedné, ale dvě tem nejdou umístit. A jednou týdně dělám amasaké, ale i to už umím bez trvale zapnuté pekárny, takže vlastně mě to nastartovalo, ale na vše ji nevyužívám, když nemusím spotřebovávat elektřinu, tak používám neelektrické postupy. Dělám v ní i polévku z pečené zeleniny. 9.1.2019 12:33
Dana Dobrý den Jano, prosím můžete mi zaslat na mail senoda@seznam.cz Váš recept na kváskový chleba, včetně postupu pečení? Ať dělám co dělám nejde mi chleba vyklopit. Děkuji moc 15.1.2019 21:59
Ota a Petra Reissovi (Podpora) Zdravíme a jen pár technických poznámek.
1.) 2 misky do pekárny jdou umístit úplně přesně a je možné je dokoupit-viz návod.
2.) Elektřiny se bát nemusíte, protože pekárna má tak malou spotřebu, že to ani nepoznáte! Na velký chleba spotřebujete jen 2Kč a na ohřívání sýrů, amasaké apod. se vejdete do 1 Kč.
3.) A také nezapomínejte, že dobrý chleba musí vyjít pouze z mouky a vody - i kvásek je jen nakvašená mouka s vodou. Chuť dělá hlavně koření a konzistenci "pekařskost" mouky, druh obilí a způsob pečení. Kdo ještě u nás nebyl na kurzu, pro toho jsou obvykle takové informace tabu.
16.1.2019 15:42
Odpovědět
Kvetoslava Borovičková vubec 7.1.2019 17:30
Odpovědět
Miroslav Dobrý den. Pane Reiss, poprosím o zaslání vašeho nového výrobku - keramického grilu i s recepty, až bude v prodeji. Četl jsem Váš poslední zpravodaj a píšete, že je vhodný oves na pružnost. Je mi skoro 60 let a v létě jezdím hodně na horském kole po horách a v zimě běhám na běžkách. Měl bych ten oves přidávat do chleba ve formě vloček, nebo se dá přidávat do placek na grilu? Vaše pekárna funguje znamenitě - peču jeden chleba za druhým… Děkuji za odpověď a mějte se jak sám chcete. S pozdravem Miroslav 5.1.2019 18:59
Ota a Petra Reissovi Děkujeme za pochvalu a i my jme rádi, že se nám povedl dokončit další výrobek pro zdraví "keramický kontaktní gril" a to dokonce ve dvou velikostech. Jsou poměrně levné a "mini verze" se vejde do "kabelky" a je vhodná i na cesty. A co se týče vlastností ovsa, je to tak jak píšete a v tomto grilu jej připravíte velmi rychle a zdravě. Zdravě proto, že prakticky umí péci i v páře! 5.1.2019 19:10
Ota a Petra Reissovi A zde v 11. minutě je vidět práce s tímto keramickým grilem: https://youtu.be/_2nLP0URcUc 5.1.2019 19:13
Odpovědět
Celkem 126 záznamů