Na webu používáme cookies a další technologie k tomu, abychom zajistili spolehlivost, bezpečnost našich stránek a sledovali jejich výkonnost. Za tímto účelem shromažďujeme informace o uživatelích, jejich chování a zařízeních. Pro podrobnosti a nastavení vlastních úprav zvolte možnost "Nastavení". Pokud souhlas odmítnete budeme používat jen základní nezbytné cookies.
Uvažuji o koupi pekárny Sana a mám 2 dotazy. Dá se v pekárně vyrobit i normální sýr z mléka? Dále jsem se chtěl zeptat jestli existuje nějaký server, kam lidi píšou recepty pro tuto pekárnu. Moc děkuji a přeji hezký den 22.11.2015 20:55
Oproti "běžnému" chlebu, který se mi celkem dařil jas z kvásku tak z droždí, je bezlepkové pečení celkem na vysoké teploty s kratší dobou kynutí.
Stále se mi to nějak nedaří, Buď je chleba na první pohled dobře vykynutý, ale po upečený se horní kůrka propadne a vnitřek chleba je sražený, nebo chleba nekyne. Téměř vždy je horní kůrka méně dopečená než boky. Používám jak směsi od zavedených výrobců a jejich návody - tzn. většinou sušené droždí, nebo je v návodu jeho nahrazení "klasickým" droždím. Případně si směs připravím z bezlepkové mouky.
Proto Vás žádám o Vaše zkušenosti a případné návody a postupy, tipy jak postupovat - jak dlouho nechat chleba kynout, péci, zda nechat po upečení v pekárně, nebo ihned vyjmout...
Případně žádám diskutující, kdo má zkušenosti s bezlepkovým chlebem o radu.
Pekárnu SANA mám s teflonovým povrchem.
Děkuji Petr. 14.10.2015 07:27
Nejdříve musíme umět tzv. zavádět přírodní kvásek jen z vody a mouky a pomocí něj vyrobit i bezlepkový kvásek. Pak je třeba se naučit kombinovat mouky nasákavých a nenasákavých obilovin (směs obojích je zdravotně problematická), dále doporučujeme znát jak se určuje pekařská a nepekařská mouka (to je například velmi častý problém špatného kynutí nebo padání těsta) nebo čas správného ukončení pečení. Něco je popsáno i v naší kuchařce z nabídky. Možná bude lepší, pokud zavoláte na 608361678.
14.10.2015 14:10
1.fáze: 15 minut, 190 °C, míchání vypnout
2.fáze: 60 minut, 170 °C, míchání č.1
3.fáze: nenastavujete nic
Nepoužívejte skleněné úsporné pokličky, ovoce by přeteklo přes okraje nádoby. 14.7.2015 13:16