Vaše názory

Přidat komentář
Michal Dobry den. Velice dekuji za uzitecne informace i zpravodaj. Az dorazi pekarna, tak zacneme zdrave pect a pripravovat i jine veci nez chlebik... K doktorum nechodim, jelikoz neni potreba, a tudiz me takove clanky a informace zajímají. Citim, ze vidite veci spravne a ze delate prospesnout cinnost, proto me take tesi, ze jsme pekárnu Sana objednali prave od Vas.
Preji hezky vikend. Michal M.
3.5.2014 11:49
Odpovědět
Petr Dobry den pane Reiss,jeste jednou dekuji za sobotni kurz, bylo to hodne zajimave. Uvedomil jsem si, ze mi nejak nedosla jedna podstatna vec: jak jste mluvil o tom, ze je dulezite varit vse ve spravnem mnozstvi vody, ktere je dobre pro organismus, tak jsem se chtel zeptat, proc je to tak dulezite, kdyz se stejne pak napiji vody a tim ten spravny pomer zase "porusim". A to nejspis jeste tak ze cim min vody bude v jidle, tim vic se pak napiju. 28.4.2014 14:07
Ota Reiss (Podpora) Ano, unikla Vám informace o vázané a volné vodě. Vázaná ("vrostlá") voda v zelenině nebo vevařená v rýži nejde vylít, ani jednoduše "vyždímat" a proto přímo nastavuje vlhkost všech živin, jež se stanou součástí našich buněk a orgánů. Volná voda má v těle jiné cesty. Např. ředí optimálně krev, tvoří moč, pot, sliny, přelévá se mezi buněčnými cestami apod. Tyto 2 kvality vody se příliš NEOVLIVŇUJÍ a musíme je přilévat při vaření cíleně. Nejvíce je nutné dbát na "vázanou" vodu, vaříme-li dětem, nemocným nebo sportujícím. Těm potřebujeme nastavit správnou kondici svalů ohledně jejich vlhkosti, elasticity či pevnosti. Blíže jsou tyto techniky k vidění na našich kurzech. 28.4.2014 14:20
Odpovědět
Milan Dobrý deň, chcem sa opýtať či je pekárnička Sana určená aj k pečeniu bezlepkového chleba. A ktorú mi odporúčate? Ďakujem za odpoveď. 12.4.2014 08:29
Sanapekarna Děkujeme za optání. Sana je prakticky na všechny možné i ještě neznámé recepty (pokud totiž kdokoliv přijde s receptem, který Sana neumí, ihned jej doprogramujeme, protože lze programovat! I bezlepkové recepty je už dnes možno nastavit tak precizně, že jistě obstojí i Vašim nárokům. Určitě Vám doporučíme variantu nerez (Standard či Exclusive, která má navíc i příslušenství pro bezlepkové sýry TEMPEH). Nejen proto, že nerez formy jsou oproti teflonovým "věčné", ale neuvolňují karcinogenní látky do naší základní potraviny. Případně zavolejte na 608361678. Odkaz: http://ekonomika.idnes.cz/americane-zaluji-vyrobce-teflonu-dqq-/ekonomika.aspx?c=A050720_125931_ekonomika_plz 12.4.2014 12:03
Odpovědět
Věra Dobrý večer,

včera nám dorazila pekárnička Sana, naše první. Jejím vzhledem „naživo“ jsem byla mile překvapena. Ačkoli už byl poměrně pokročilý čas, nedalo mi to, abych ji nevyzkoušela. Ovládání a nastavení je opravdu příjemné a jednoduché. Nadšeně jsme čekali až do půlnoci, kdy měl být náš první celožitný chlebík upečený. Pekárnička si hezky předla, žádné šoky z pípání.  Kolem půlnoci jsem formu s chlebem vyjmula a šla spát. Ráno jsem nedočkavě vyklepla chleba, zvážila ho, abych měla představu a pak dychtivě zakrojila. Na premiérový kousek vypadal celkem dobře a k jídlu byl také. Je mi jasné, že to chce čas a zkušenosti, než to člověku přejde do krve. K pekárně jsem si objednala i kuchařku. Ale přiznám se, jak jsem z pekárny nadšená, kuchařka mě zklamala. Chybí mi v ní podrobnější popis, jak nakládat s kváskem po vytažení z lednice (mám ho z kváskové mapy). Pokud jsem neměla pekárnu, připravila jsem si ho rozmícháním v misce spolu s vodou a moukou a pod fólií nechala asi 12 hodin kynout. V kuchařce jsem se nikde nedočetla, jak tuto proceduru provést pomocí pekárny. Také mi v ní chybí návod a popis nastavení pekárny na větší chléb. Nádoba je na maximum 1, 7 kg, ale návody máte jen na chleby s nižší gramáží. Já potřebuji na víkend na chatu upéct pořádného macka.  Mohla bych poprosit o sdělení těchto informací? Předem moc děkuji za pomoc. Věra
10.4.2014 20:51
Sanapekarna (Podpora) Děkujeme za první dojmy. Z různých dopisů je patrné, že při prvním neúspěchu za vše můžeme my i přes to, že jsme poprvé přinesli na trh pekárnu, která má plně programovatelné všechny programy a kdokoliv si může vše nastavit dle vlastních potřeb. Podobně i „zklamaná“ kuchařka je natolik nabitá novými informacemi, že jste spíše přehlédla všechny souvislosti. Pokud ji otevřete vícekrát, jistě v ní najdete další a další informace, které jste před tím „neviděla“. Dokonce si troufneme říci, že jsme za desítky let vývoje kváskových produktů a multi-pekárničky nenašli jedinou kuchařku, která by takovéto informace podrobně popsala. Buď je neumí, nebo je přísně tají.
A skutečně chybí informace k nastavení? Na str. 13 dole nebo 9 máte barevný rámeček, kdy je chleba hotový bez ohledu na jeho velikost - vše zůstává stejné, až na délku pečení. Tu doladíme teploměrem (stačí jednou a pak čas, kdy nejnižší možná teplota dosáhne středu nebo pod hořejší povrch chleba) a čas natrvalo nastavíme do programu.
Pokud se Vám tedy kvásek nepovedl, a to Vám skutečně zaručit nedokážeme, můžete navštívit náš kurz. Tam Vám garantujeme, že se naučíte nejen vše správně, ale také jak připravit nejlepší chléb pro děti, pro fyzicky pracující, sportovce (a to dokonce pro sprintery, vytrvalce či zápasníky) nebo také pro různé nemoci. Ano, to vše zde vyučujeme. Jediné, co kuchařka neřeší je rychlost přípravy - zda budete kvásek, stejně jako chleba, připravovat několik hodin nebo minut. Jak tedy připravit chleba i kvásek za 7 minut bez ztráty kvality, to je překvapení na našich kurzech!
12.4.2014 13:23
Věra (Podpora) Vidím, že s manželkou odvádíte dobrou a záslužnou práci v oblasti zdraví, o které se hodně zajímám. A po důkladném prohlédnutí a čtení Vaší kuchařky musím uznat, že je toho tam spousta! A dostala jsem chuť postupně vše vyzkoušet. Přijměte, prosím, mou omluvu... Věra

14.4.2014 15:27
Odpovědět
davídek Dobrý den,
Pekárnu SANA máme od Vánoc. Je to naše první pekárna. Zde je pár postřehů pro toho kdo uvažuje nad koupí, snad budou trochu přínosné. Zkušený „kváskový pekař“ nic závratného nezjistí. Rád bych spíš vyvolal diskuzi nad recepty a programy. Zatím nejsem tak spokojený, jak bych chtěl být s pečením kváskového chleba. Cíl je celolozrnný žitný či žitno-pšeničný. Nikde na internetu jsem nenašel nějakou diskuzi, kde by se vyměňovaly recepty a programy.
Vlastním sestavu standard: nerezová nádoba+sklíčka. Pekárna samotná je ve své podstatě standardní čínský výrobek, jen se liší piktogramy na řídicí jednotce a co jí odlišuje, je ten čip. Nastavení pro průměrného člověka není problém. Lze opravdu nastavit kde co. Možná, kdo neovládá angličtinu, by bylo vhodnější mít popisky v češtině. Velmi vhodné by bylo mít tlačítka na nastavení teploty/času dopředu i zpět. Sklíčka jsou fajn. Používám je při každém pečení, jen ty úchytky jsou malé - když je chcete sundat z rozpálené pekárny chňapkou to nelze. Návod k pekárně není nic moc. Ten kdo pekárnu nikdy nevlastnil a nejprve se chce naučit jí ovládat, začne určitě péct ze směsí či receptů s droždím – ty lze najít např. tady:
http://www.mojepekarna.cz/navody/3990.pdf a podle toho nastavit program+ teploty.
Kváskové pečení je to, proč si pekárnu kupujete , bohužel vlastní kvásek se mi nepodařilo vyšlechtit. Takže jsem si pořídil základní kvásek z „kláskové mapy“ a od té doby jedu v „kváskové lize“. Příprava kvásku v pekárně je opravdu snadná a pro mne zatím 100% záležitost. Obvykle program nastavím na 10 či 12 hodin a kvásek je pro kvašený a krásně navinulý. Bohužel v samotném pečení už tak úspěšný nejen. Zatím se mi celkem daří péct z pšeničné chlebové mouky. Pokusy s celozrnnou pšeničnou či žitnou moukou dopadnou tak, že chleba není tak hezky nakynulý, či při pečení klesne, ač si myslím, že těsto mělo na počátku dobrou konzistenci. Pak je z toho taková cihla. Konzumovat se dá, je tužší a sušší. Zde uvádím svůj recept na kváskový chléb a programy, prosím berte je trochu s rezervou, stále jsem pekař – greenhorn.

Recepty chleba: 400g pšeničné chlebové mouky, 50g žitné chlebové mouky, 250g kvásku, jáhly (3 PL, trochu předem povařené), 3 PL olivového oleje, 1 PL kmínu, ¾ PL soli, lžička koriandru případně chleb. koření, 200g vody. Dle konzistence přidám vodu či mouku. Kvásek: 150g žitné chlebové mouky+150g vody+zbytek předešlého prokvašeného kvásku.

Programy kvásek : |RISE1=1:00;28C;t=2|RISE2=11:00;28C;t=1|

Pečení ze směsi (obvykle 500gr směsi + 350ml vody): |PREHEAT=OFF|KNEAD1=0:10;P=2|RISE1=0:45;27C|KNEAD2=OFF|RISE2=1:15;37C|BAKE1=0:10;160C|BAKE2=0:40;130C|BAKE3=0:10;140C|

Kváskové pečení: |PREHEAT=OFF|KNEAD1=0:08;P=2|RISE1=1:45;27C|KNEAD2=OFF|RISE2=2:00;36C|BAKE1=0:15;150C|BAKE2=0:50;130C|BAKE3=0:10;140C|

Rád bych kdyby zde někdo popsal svůj recept a program, čím více nás bude, tím více lidí bude mít z pekárny užitek. Zdraví, David
2.4.2014 12:44
SANAPEKARNA.CZ (Podpora) Děkujeme Vám za vložení vašeho komentáře. Ceníme si všech příspěvků, protože naší pekárnu neustále zdokonalujeme a vaše podněty nám ukazují, co dalšího by uživatelé ocenili. Pokud máte s pečením chleba jakékoliv problémy, je vhodné nás přímo kontaktovat a společnými silami určitě dosáhnete úžasných výrobků, byť jste v tomto směru „greenhorn“ :-). Nejsme pouze prodejci, ale přímo vývojáři celého zařízení, takže můžete očekávat odbornou pomoc. Pravidelně pořádáme kurzy pečení chleba, kde vás určitě rádi přivítáme a garantujeme Vám, že už nikdy nebudete „zápasit“ s nedopečenými, nedokynutými nebo spadlými chleby. Na kurz se můžete registrovat přímo na našich webových stránkách. Upéci dobrý chleba je tím prvním krokem – později dokážete přizpůsobit chleba přímo vašim potřebám (pro dítě, maratonce nebo zápasníka).
Většina hlavních dílů domácí pekárny Sana je i přes velké potíže vyráběna u nás v České republice. Kdyby to bylo jenom trochu možné, vyráběli bychom zde pekárnu celou. Takto vyrobené součástky putují přes půlku světa na kompletaci do Číny, kde jsou vloženy do standardního obalu, který je skutečně využíván i dalšími značkami, které zmiňujte. Samotné srdíčko pekárny je ale naprosto unikátní a právě toto vám umožňuje upéci chléb. Skříňka, ve které je vše uloženo je pouze designový prvek nevypovídající o možnostech pekárny. Pro vaši představu „jen nějaký čip“ pro nás znamenal dvacet let vývoje a testování, abyste mohl v domácích podmínkách dosáhnout co nejlepších výsledků.
Pro piktogramy jsme se rozhodli z důvodu, že nám přijde toto ovládání uživatelsky příjemnější, nežli popisky. Někteří z nás mohou mít i problémy s menšími písmeny a piktogramy jsou plně vypovídající. Zároveň jsou univerzální pro zákazníky všech zemí.
Jak uvádíme, pokračujeme ve vývoji programů a vámi zmiňovanou vhodnost časového posunu vpřed i vzad už jsme implementovali do nového softwaru, který bude během roku k dispozici. Pokud by toto bylo pro Vás velkým přínosem, pak můžete software ve své stávající pekárně v budoucnu updatovat a rozhodně není zapotřebí kupovat pekárnu novou! To je jedna z věcí, ve které se odlišujeme od všech ostatních výrobců.
I sklíčka vyrábíme v ČR a není lehké spojit funkčnost s designem. Možná by větší úchytky byly skutečně vhodnější, ale určitě není problém počkat po dopečení chleba 15-60 minut a pak můžete sklíčka pohodlně sundat i bez zmíněné chňapky. I návod doznal od počátku podstatných změn a pokud nás budete kontaktovat emailem, rádi Vám zašleme aktuální verzi.
Děkujeme Vám za přispění s vašimi recepty. V případě vašeho zájmu máme v nabídce kuchařku, která vás provede mnoha zajímavými recepty, při kterých využijte naší pekárnu.
Těší nás, že jste si jako svou první pekárnu koupil právě Sana bread maker a věříme, že to byla ta správná volba. Pokud potřebujte cokoliv vyřešit, kontaktujte nás prosím emailem nebo telefonicky a doladíme vše k vzájemné spokojenosti.
Přejeme hodně úspěchů a těšíme se na další recepty!
Váš team
SANAPEKARNA.CZ
3.4.2014 11:57
Davídek Dobrý den,
Jsem velmi spokojený s vaší odpovědí. Spíš jsem očekával, že můj dotaz smažete z obligátního důvodu, že se okazuji na jiné stránky. Co se týká pekárny, i já jsem rád, že jsem si jí nakonec vybral. Je to dobrý výrobek, jen je holt potřeba se ní naučit a při malém neúspěchu to hned nezdát.
S pozdravem,
David
8.4.2014 22:14
Odpovědět
Celkem 148 záznamů