Vaše názory

Přidat komentář
Jitka Zichová 2x - 3x týdně 26.2.2020 10:13
Odpovědět
Hanka Nerezová pečící nádoba.
Protože mě nebaví každé dva roky kupovat novou teflonovou pečící nádobu do mojí pekárny Bielmeier, rozhodla jsem se investovat do nerezové nádoby Sana, která je kompatibilní s mojí pekárnou. Stála víc, jak celá pekárna. Nejsem žádný začátečník a peču opravdu často, ale bohužel nerezová nádoba v jiné pekárně než je Sana nefunguje. Všechny pokusy skončily přilepeným chlebem ke stěnám nádoby a ve finále hromadou drobků místo bochníku chleba. Ani zapaření chleba pod pokličkou, ani speciální podběráky na uvolnění chleba od nádoby nepomohly. Nádobu tedy používám jen na hnětení těsta na knedlíky, ale na chleba musím používat dál teflonovou. Opět mi teflonová nádoba odešla a potřebuji novou. Je vaše teflonová nádoba kompatibilní s mojí pekárnou? Je kvalitní, nebo ji po dvou letech budu zase muset koupit novou? Děkuji za odpověď.
7.2.2020 18:21
Ota Reiss Škoda, že jste se nezeptala dříve. V pekárně musí být program na nízkoteplotní pečení. Vždy je lepší, když pečete na nízkou teplotu delší čas, než obráceně. Třeba by se to dalo nějak napravit. Klidně zavolejte - kontakt na mě najdete na www.minipekarny.cz O.Reiss 10.2.2020 10:55
Hanka Pane Oto, já volám nerada a navíc Vaše odpověď může pomoct dalším tápajícím. Klidně mi na mé dotazy odpovězte sem. Děkuji Hanka 10.2.2020 14:10
Ota Reiss A přece zavolala... a po půlhodinovém rozhovoru jsme našli kompromisní řešení. Jsou prostě věci, které se popsat nedají :-) 13.2.2020 11:47
Hanka Ano, mluvila jsem s panem Otou telefonicky, kompromisní řešení bylo to, že jsem rezignovala a koupila si další tři teflonové hnětací nádoby u levnější konkurence, protože kvalita teflonových nádob je prý stejná. Můžu teď každé dva roky nádobu vyhodit do popelnice a vzít další. Nádobu, která by vydržela déle jak dva roky, při pravidelném používání, zatím nikdo nevymyslel. 1.4.2020 22:01
Ota Reiss Á, tak se něco změnilo, ale změna je život. Jen poopravím, že teflon je karcinogen (za studena jen menší) a kdo jej nechce používat, má možnost péci v nerezu. Jinak jsme opět jediní, kdo má nádobu i jiné komponenty na celý život, protože v ní lze těsnění měnit. Kdo nevěří, ukážu mu vlastní nerez nádobu už asi po 10 letech a pracuje stále jako nová! 2.4.2020 13:38
Odpovědět
Romana Dobrý den, koupila jsem si pekárnu "z druhé ruky" a nemám k ní bohužel žádný návod k nastavení. Netuším, jak nastavit jednotlivé časy a co vlastně znamenají. Je možné někde tyto informace získat? Moc děkuji za pomoc. Romana 10.1.2020 11:22
Ota a Petra Reissovi Není problém. Zavolejte-viz www.minipekarny.cz
10.1.2020 23:33
Odpovědět
Tereza Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu ohledne kurky. Nedari se mi podle prilozene knizky a doporucenych postupu docilit zlatave kurky.
Dekuji
6.1.2020 21:36
Ota a Petra Reissovi Pokud byste chtěla péci na vysokou teplotu "nezdravé" zlatavé kůrky, pak jedině v teflonové nádobě bez parních skleněných pokliček. Nerezová nádoba, parní pokličky a přednastavené nízkoteplotní pečení (tj.130-150°C namísto cca 200°C) je výhradně pro zdravé pečení. Případně se ještě ozvěte: www.minipekarny.cz 8.1.2020 11:20
Odpovědět
Igor Jermolajev trikrat do tydne 29.10.2019 08:31
Odpovědět
Celkem 148 záznamů